Vad arbetar man med på en bilverkstad?

En bilverkstad finns tillgänglig för fordonsägare för att få den service och hjälp med reperationer som kunden behöver. De finns väldigt många bilverkstäder utspridda över Sverige och övriga världen och de flesta är till för de allra vanligaste bilmärkena men de finns även de verkstäder som är specialiserade för specifika bilmodeller. Många väljer att lämna in sin bil på en bilverkstad för att få regelbunden service för att på så sätt slippa framtida problem med fordonet. Detta kan även vara bra att genomföra innan en besiktning för att vara säker på att man kommer klara sig igenom denna. Beroende på vilken bilmodell det är har man olika serviceåtgärder men i regel brukar man ha basåtgärder som innefattar utöver okulär besiktning även oljebyte samt byte av olje- och luftfilter. Många företag med företagsfordon brukar ha sammarbete med olika verkstäder för att kunna lösa detta på bästa sätt med samtliga fordon.

Olika typer av verkstäder

I en bilverkstad jobbar utbildade bilmekaniker för att kunna stå till ditt fordons tjänst. I så kallade MECA-verkstäder har man kompetens att kunna genomföra reperationer på många olika verkstäder vilket man inte alltid har i en speciell biltillverkares auktoriserade bilverkstad. Man behöver idag inte reparera sin bil i en auktoriserad bilverkstad för att bilens garanti skall gälla utan det går lika bra med en MECA-verkstad exempelvis. Även de kan i nästan alla fall även utdela stämplar i serviceboken och blir på så sätt lika mycket värda som på en auktoriserad bilverkstad.

Om man är i behov av att uppsöka en bilverkstad för service eller reperation kan det vara bra att kolla upp denna i förväg då det finns många bilverkstäder som försöker lura till kunderna extra tjänster och dylikt vilket kan leda till en dyr historia. En bra bilverkstad använder sig använder sig av originaldelar eller reservdelar från biltillverkaren som håller kvalité likt originaldelarna. De flesta använder sig även av modern teknik för diagnos och felsökning, vanligen från fristående tillverkare eller samma tillverkare som de märkesauktoriserade bilverkstäderna utnyttjar.

bilverkstad

Att gå till en auktoriserad bilverkstad brukar vara det vanligaste rådet man får höra av gemene man. Detta främst för att de är godkända av bilmärket själva och de rekommenderar att man använder sig av dessa bilvärkstäder. Man kan vara helt säker på att verkstaden använder sig av originaldelar här och på så sätt hålls andrahandsvärdet på bilen uppe. De auktoriserade bilverkstäderna är även specialiserade på specifika märken och är därför mer kunniga och kan därmed oftast se problemet med fordonet mycket snabbare än en MECA-verkstad förmodligen hade. Personalen är utbildad på dessa märkesverkstäder för just dessa bilmärken. De auktoriserade bilverkstäderna kostar vanligtvis lite mer än andra verkstäder men man kan alltid vara säker på att den service man får är korrekt och bra. De blir även kontrollerade väldigt ofta så ifall de skulle slarva så kommer detta att synas vilket leder till att man inte längre får kalla sig för en auktoriserad bilverkstad. Man brukar därför säga att en auktoriserad bilverkstad är en sorts garanti för hög kvalité för din bils bästa.

Kommentera