husbilar

Camping guiden för husbilar

Ett vanligt sätt att spendera sin sommarsemester på i Sverige är genom att åka iväg på exempelvis olika campingplatser med husbilar. Det kan vara vänner och familjer som åker iväg med dessa husbilar och samlas på någon av de fina och välutrustade campingplatser som finns i Sverige. Öland är synonymt med husbilar, husvagnar och campingplatser då bland annat kanal 5 rekognoserade Böda camping genom sin tv-serie. Där fick man se hur vanliga svenskar väljer att semestra på campingplatsen med sina husbilar och hur gott de levde.

Husbilar är till skillnad från husvagnar relativt dyra, allt beror dock på vad för husbil det är. Väldigt nya husbilar med väldigt modern inredning är väldigt dyra idag men man kan då se det som både ett transportmedel och ett hem. Husbilar är i regel också större än vanliga husvagnar och det är vanligt att de innehåller sex sovplatser, vilket brukar räcka till en hel familj. Det är också vanligt att man ser ungdomar hyra eller köpa husbilar att resa runt i utomlands. Det är ett dyrt alternativ men även väldigt uppskattad av dem. Genom att hyra en husbil i USA eller Australien så kan man resa igenom de önskade delarna av landet utan att behöva fixa boende, vilket kan både vara jobbigt och dyrt så i vissa fall jämnar detta ut sig kostnadsmässigt.

Husbilar finns som sagt i väldigt många utföranden vad gäller inredning och så vidare och det brukar vara det som bestämmer priset med. Mercedes Benz är tillverkare av husbilar med lite finare kvalité och inredning. De dyrare varianterna kostar runt 5 000 000kr och dessa är då anpassade för de flesta förhållanden. De kan innehålla säkerhetssystem som är bättre än många hushålls och fjärrsystem som kan styra stora delar av husbilen. Träpaneler genomgående i hela husbilen, sängar av bra kvalité, badrum och kök som också är helt utrustade med allt man kan tänka sig.

Det finns idag i Sverige många olika återförsäljare av husbilar och handeln med dessa kan ses som vilken bilhandel som helst. Det är även en stor andrahandsmarknad som finns för husbilarna och därför ändras inte priset på husbilar så pass lätt, såvida inte det skett några större skador på fordonet så kan man alltid sälja vidare sin husbil och få tillbaka en stor del av det man själv betalat.

Vad som tillverkarna av husbilar idag fokuserar på är att ha väldigt fint inrett, vilket i många fall är valbara egenskaper man kan lägga till. Man kan exempelvis vanligtvis få välja vad man ska ha i sitt kök eller vilken typ av möbler som skall finnas i husbilen och därefter rättas slutpriset på husvagnen. En annan viktig grej som tillverkarna har fokuserat på allt mer på senare tid är att få dessa fordon att vara så miljövänliga som möjligt. Eftersom att gamla husbilar liksom gamla bilar har haft en uråldrig teknik så har de släppt ut mycket avgaser och inte varit särskilt nyttiga för miljön. Detta är något som förbättrats väldigt mycket på senare tid bland annat efter krav som tillverkarna har fått på sig.

Kommentera