Bilverkstad i Jönköping

Lär dig meka med bilar på en bilverkstad i Jönköping

I norra Smålands hjärta Jönköping kan man finna flertalet bilverkstäder som erbjuder alla typer av tjänster bilverkstäder kan erbjuda. Bilverkstäder är till för att kunna hjälpa fordonsägarna att få den hjälp och service som fordonet kräver. Det finns olika typer av bilverkstäder för att de ska kunna anpassa sig till olika typer av bilmärken. I Jönköping kan man finna ett stort urval av auktoriserade bilverkstäder för specifika fordonsmärken, samtidigt finns det ett gott utbud om bilverkstäder som erbjuder service till alla typer av bilmärken. De största inom detta i Jönköping, men även i Sverige är de så kallade MECA-verkstäderna.

Många väljer att lämna sina bilar till de auktoriserade bilverkstäderna trots att de övriga i regel är mycket billigare än dessa. Detta beror på att de licenserade bilverkstäderna har stora krav på sig uppifrån, för att kunna behålla sin stämpel som licenserad för det specifika bilmärket. De har oftast även den nyaste tekniken tillgänglig som är utformade för just de bilar de behandlar. Det brukar vara så att de auktoriserade bilverkstäderna alltid tillhandahåller originaldelar med vilket gör att andrahandsvärdet på fordonet hålls uppe i större mån än annars. En annan stor fördel med just de auktoriserade bilverkstäderna är att personalen kontinuerligt får en utbildning kring det nyaste runt de bilmärken de tillhandahåller tjänster för och på så sätt har de en hög expertis inom dessa. Dessa bilverkstäder har högt tryck ovanifrån dessutom, för att kunna behålla sin stämpel som auktoriserad.

En auktoriserad bilverkstad som man kan finna i Jönköping är Nybergs bil som tillhandahåller service och reparationer för Volvo, Ford Renault eller Dacia. Man kan även finna Atteviks som tillhandahåller en verkstad för Audi, Seat, Skoda och Volkswagen. Precis som alla andra auktoriserade bilverkstäder så använder de endast originaldelar vid reparationer och har specialutbildade tekniker. De har även visat sig uppfylla de krav som tillverkarna av bilmärkena har krävt.

Väljer man istället att gå till en generell bilverkstad så kan man hitta en MECA bilverkstad i Jönköping. Dessa genomför service och reparationer för de allra flesta bilmärkena och till en något mindre summa. Förr så gällde vanligen inte garantin på bilen ifall man valde att lämna in bilen på reparation på en sådan typ av bilverkstad, detta är dock ändrat numera då de har visat sig erbjuda tillräckligt bra tjänster. Man kan även få stämplar i serviceboken på dessa bilverkstäder, vilket man vanligen inte fick förut. En stämpel i serviceboken leder vanligen till bättre andrahandsvärde på bilen. MECA bilverkstad är en väldigt stor kedja med bilverkstäder i hela Sverige och dessa har precis som verkstaden i Jönköping kompetent personal som kontinuerligt blir utbildade för marknaden. De har vanligen utbildning och utbyte av erfarenheter åtminstone två gånger per år, vilket gör de till kompetenta bilmekaniker.

EU-direktiv gavs 2002 då man tillät alla bilverkstäder serva kundernas fordon. Därför är valet av bilverkstad ibland svårt och man får prioritera pengar eller marginell bättre kvalité på serivcen. I övrigt är samtliga bilmekaniker i grunden lika kunniga om bilarna och de har endast vidareutvecklats efterhand på verksamheten.

Kommentera