Rekrytering och bemanning

Personalrekrytering och bemanning

Personalrekrytering

är ett arbete som kräver att man spenderar mycket tid på människor. Arbetet som personalrekryterare går ut på att hitta rätt person för rätt jobb, vilket kan vara svårare än man tror. I vissa fall så är det väldigt många sökande som har den kompetens och erfarenhet som arbetet kräver. Det kan å andra sidan vara så att det är väldigt få som söker ett arbete och då kan det bli svårare för företaget att tillsätta den positionen. Bemanning är på så sätt ett väldigt viktigt arbete för att se till så att detta sker.

Utöver dessa dilemman som arbetsgivaren kan ha så är det ibland även många som söker ett specifikt arbete utan den kompetensen som arbetsgivaren söker. Det är i dessa fall som arbetsgivaren kan ta del av den kompetens och tid som en personalrekrytering innebär. Genom att anställa dessa så går de helhjärtat in i rollen och letar efter de personer som kan tänkas passa för den positionen.

För en personalrekryterare kan sökandet innebära att leta bland kompetenta människor genom portaler där anställda registrerar sig och lämnar ut sitt cv. De största företagen har bemanningsföretag med anställda personalrekryterare som går igenom och hanterar dessa personer och deras kompetenser för att kunna hitta rätt person. Idag så arbetar personalrekryterare på många olika andra sätt. Eftersom att det inte alltid är så att de rätta personerna lämnar ut sitt cv på dessa bemanningssidor så är det vanligt att de letar igenom Linkedin och andra portaler efter rätt person. De kan sedan höra av sig till personen och be denna att skicka in sitt cv ifall denna skulle vara intresserad av den lediga arbetsposten. Det finns många lyckliga historier som gått denna väg där personerna fått det jobb de sökt efter personalrekryteringens arbete.

Det finns många lyckliga historier

Eftersom att de största arbetsgivarna ibland får väldigt många sökande till vissa poster så är personalrekrytering en lönsamhet att investera i. Det kan exempelvis vara något traineeprogram som tusentals har sökt till och då har företaget svårt att gå igenom alla dessa personers brev och Cv:n. Det brukar i dessa fall vara så att personalrekryteraren sköter de första delarna i processen av ansökningen och på så sätt sorteras väldigt många bort genom exempelvis intervjuer. Det blir då enklare och mindre tidskrävande för arbetsgivarna att ta över arbetet och hitta den rätta personen för arbetet.

De flesta som arbetar med personalrekrytering har gått en personal och-/eller arbetsvetenskaplig utbildning på universitetet. Genom att ha gått denna utbildning så får man en grund i hur man skall kunna utföra arbetet på bästa sätt. Utöver detta så är en bra egenskap att ha som personalrekryterare att vara social kompetens. Arbetet kräver att man dagligen är i kontakt med människor från båda sidor av arbetet. De som arbetar med rekrytering inom vissa typer av arbete exempelvis IT, bör förstå vad detta arbete kräver. Det kan i dessa fall vara så att de kan skicka eventuella tester till de sökande för att göra en första avgränsning för att kunna fortsätta sökandet efter de med bäst lämpade för arbetet.

Kommentera